Zagreb, 16.-18.5.2014.

Predstavljanja na kojima nećete zaspati

Predstavljanja na kojima nećete zaspati

2.5.2014.

Program SFeraKona se poprilično popunio, pa je vrijeme da vam skrenemo pažnju na neke od točaka programa. Započinjemo dakle s predstavljanima knjiga, časopisa i ostalih žanrovskih projekata.

Domaća scena SF-a i srodnih književnosti unazad godinu dana je bila poprilično plodna. Iako (još) nemamo djela po kojima se snimaju serije u Dubrovniku ili se pišu gomile fan ficova, krećemo se u tom smjeru! Tako će Milena Benini pojasniti čije su glave pale kada se uspela na tron kao predsjednice žirija SF priča iQ magazina u Večernjem listu. Dok odbrojavate dane do SFeraKona možete skratiti vrijeme čitanjem piča koje su ušle u prvi krug iQ natječaja.

Martina Križanić provlači temu paralelnih svjetova kroz japanske kulturološke fenomene čije modne kreacije ostavljaju bez riječi. Da Martina definitivno zna o čemu priča, provjerite na njenoj stranici MauMania.

Subliminalne poruke su već neko vrijeme vruća tema, a Ratko Martinović će predstaviti svoju novu knjigu o toj temi. Organizatori se odriču odgovornosti ukoliko vas Ratko natjera da kupite po pet primjeraka knjige! Roman 041 se također bavi društvenom kritikom, a njegov autor Saša Šebelić će s novinarom Davorom Šišovićem predstaviti što je to trn u oku porezne uprave.

Zmije Nikonimora su fantasy trilogija, a autoricu Sanju Lovrenčić upitajte je li pala u postkreativnu depresiju nakon što je završila treću knjigu Zlatna vrata. Voditeljice Ivana Delač i Vesna Kurilić će usput uzdisati za odigranim LARP-om koji je bio inspriran Sanjinom trilogijom.

Kad smo kod LARP-a, ako već niste čuli od ptica na grani, Ivan Žalac će vam cvrkutati o LARP-u općenito, a spomenut će se i neki aktualni. Uz njega, Marko Zadro će zasebno predstaviti TESC – Elder Scrolls LARP. Doznajte zašto su neki ljudi odustali od tipkovnice i miša te ušli u Bethesedin svijet Tamriel uživo.

Osim gore navedenih prezentacija bit će tu još govora i o SFeraKonskoj zbirci, SFerinom izdavaštvu i časopisima, predstavljanju Worldcona 2014 (Loncon 3) u Londonu te Eurocona 2014  (Shamrokon) u Dublinu.

Detaljniji pregled svih predstavljanja na ovogodišnjem SFeraKonu pogledajte ovdje.

Komentiraj