Zagreb, 16.-18.5.2014.

Budućnost je višeslojna

Budućnost je višeslojna

12.5.2014.

Bilo je na SFeraKonima svakakvih radionica origamija, od izrade totalno slatkih zmajeva do opakih svemirskih brodova i raketa.  Vrijeme je da zakoračimo u novu dimenziju i postanemo Jedi Masteri u savijanju papira, jer nam u posjet dolazi izvrstan učitelj – Hrvatsko origami društvo.

Kao zagrijavanje za radionicu i poniranje u filozofiju origami umijetnosti predstavljamo tribinu ORIGAMI ART: Paralelni svijet znanosti i umjetnosti, koja započinje projekcijom nagrađenog dokumentarca Vanesse Gould Between the Folds. Kroz razgovore s desetak svjetski poznatih origami umjetnika i znanstvenika, film dočarava kontrapunkte viđenja moderne origami umjetnosti i njezinog potencijala u današnjem svijetu. Nakon projekcije vas pozivamo da  slobodno raspravljate o idejama koje film pokreće.
Voditeljica tribine je Sanja Srbljinović Čuček, jedna od osnivača Hrvatskog origami društva, autorica bloga Origami art Novosti  i pokretačica mnogobrojnih origami izložbi i događanja u Hrvatskoj.

Nakon tribine se možete priključiti radionici Origami Time Machine, na kojoj ćemo konstruirati ogroman, dvometarski (!) origami vremenski stroj sastavljen tehnikom modularnog origamija.
Voditeljica radionice je  višestruko nagrađivana mlada arhitektica Vlatka Fric. Vlatka voli eksperimentirati u različitim medijima, prenositi iskustva stečena savijanjem papira na ideje u arhitekturi, dizajnu i modi. Njezine radove možete pogledati na stranici Paperffect.

Do or do not. There is no try.” Jedi Master Yoda

Komentiraj